Skip Navigation or Skip to Content
logo
Organisatie

Medezeggenschapsraad (MR)

Welkom op de site van de MR

Medezeggenschapsraad

Welkom op de site van de medezeggenschapsraad van basisschool de Empel. De MR-geleding bestaat uit 3 ouders (waarvan 1 voorzitter) en 2 leerkrachten. De medezeggenschapsraad heeft een adviserende en controlerende functie. Naast het controleren van beleidsuitvoering is onze houding vooral pro-actief. Niet alleen achteraf praten, maar juist vooraf meedenken over het beleid van de Empel. Te denken valt aan onderwerpen als: formatieplan, schooljaarplan en veiligheid in en rond de school. Zo is de Empel bijvoorbeeld in het bezit van het BVL-label (Brabants Verkeersveiligheids Label).

Even voorstellen….

De oudergeleding:

Cindy Barten

Ik ben geboren in Zijtaart maar woon inmiddels alweer 17 jaar samen met Roel in Erp. Onze kinderen Mels (groep 8), Saar (groep 6) en Bell (groep 4) gaan elke dag met plezier naar school. Ik werk bij Ezzy’s in Erp waar ik o.a. zwemles geef aan kinderen. Tot enkele jaren geleden heb ik gewerkt als leerkracht in het basisonderwijs. Onderwijs heeft altijd mijn interesse gehad en ik hecht waarde aan kwalitatief goed onderwijs. Welbevinden en betrokkenheid zijn voor mij belangrijke pijlers en die dragen we ook uit bij Ezzy’s middels het Ervarings Gericht Zwemonderwijs. Vanuit deze interesse en mijn betrokkenheid, wil ik graag de ouders van onze school vertegenwoordigen. Ik heb er vertrouwen in dat we binnen de MR als team positief kritisch en vanuit verschillende invalshoeken onderwerpen en beleidszaken zullen benaderen, waarbij altijd het belang van de kinderen en de gestelde kernwaarden en doelen van De Empel het uitgangspunt vormen. Input van jullie als ouders is daarbij meer dan welkom! Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn dan hoor ik dat graag. Spreek me gerust aan op het schoolplein!

Rianne van Lieshout

Ik ben geboren en getogen in Beek en Donk. Inmiddels alweer bijna 13 jaar wonende in Erp en getrouwd met Rob. Samen hebben we drie kinderen: Niek (groep 6), Tijn (groep 4) en Neel (groep 1). Inmiddels ruim 5 jaar werkzaam bij Preferro en verantwoordelijk voor het HR- en financiële beleid. Als bedrijfskundige kijk ik vanuit een frisse invalshoek naar het beleid van de school. En met een frisse blik naar andere zaken die de kwaliteit van het onderwijs, maar ook de school zelf, positief beïnvloeden. De basisschooltijd vind ik de belangrijkste leerweg om mentaal klaargestoomd te worden voor de middelbare school. Het meegeven van een stevige rugzak, klaar voor een toekomst in de grote wereld. Een belangrijke basis, waar ik graag mijn steentje aan wil bijdragen.

Maike Simon

Ik ben getrouwd met Menno en samen zijn wij de ouders van Sett uit groep 7 en Otis uit groep 4. Als oud-leerling van De Empel denk ik terug aan een ontzettend fijne basisschooltijd en dat is iets wat ik alle kinderen gun. Ik zet me als MR-lid dan ook graag in voor een veilige, positieve en inspirerende omgeving waarin kinderen én leerkrachten zichzelf mogen en kunnen zijn. Als kind uit een onderwijsfamilie is betrokkenheid bij het onderwijs mij met de paplepel ingegoten. Inmiddels werk ik zelf alweer bijna 12,5 jaar bij Fontys Hogeschool. Eerst lange tijd als hoofd van de opleiding Communicatie in Tilburg en sinds januari ben ik overgestapt naar de opleiding ICT & Mediadesign in Eindhoven. Binnen mijn werk in het hoger onderwijs ben ik afgelopen jaren op landelijk niveau regelmatig betrokken geweest bij het thema ‘onderwijs van de toekomst’ en in mijn ogen zullen onderwerpen als de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, het ervaringsgericht leren, gepersonaliseerd onderwijs en de (veilige) inzet van technologie een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Zelf ben ik veel bezig met het maken van beleid dat studenten als mens en toekomstig professional vooruit moet helpen en ik vind het ontzettend leuk om hierin ook mee te denken binnen de kaders van het basisonderwijs zodat kinderen en leerkrachten samen op een fijne manier kunnen groeien. Heb je vragen over een van de thema’s hierboven of over andere dingen? Trek me vooral aan mijn jasje op het schoolplein!

Michelle van Doorn

Ik ben Michelle van Doorn (35). Leerkracht van groep 5/6 en inmiddels voor het vijfde jaar werkzaam op basisschool de Empel. Ik ben woonachtig in Veghel en samen met Gerke hebben wij twee kinderen: Mila (4) en Sep (3). Mila zet sinds kort zelf haar eerste stappen in het onderwijs en Sep volgt later dit schooljaar.
Vanuit mijn rol als moeder en leerkracht liggen mijn interesses bij de ontwikkeling van kinderen en in het bijzonder in het onderwijs dat zij krijgen. Ik geloof dat een sterke samenwerking tussen ouders, leerkrachten en schoolleiders cruciaal is voor een succesvolle leeromgeving. Ik kijk ernaar uit om ook dit jaar weer een actieve bijdrage te leveren aan de discussies en beslissingen, waarbij we ons richten op de toekomstige ontwikkeling en groei van de Empel en het onderwijs dat we er geven.

Thea Donkers

Mijn naam is Thea Donkers en woon in Keldonk samen met mijn man Gerard en 1 van mijn 3 kinderen. Mijn oudste zoon, Chiel, is 29. Hij woont en werkt in Utrecht. Mijn middelste, Daan van 27 en mijn jongste, Neeltje van 22, zijn pas geslaagd voor hun studie en zijn nu op zoek naar een baan. Neeltje woont in Eindhoven.Ik ben 57 jaar en geef les in de bovenbouw. Mijn loopbaan begon in januari 1989 in Oss, waar ik bijna 12 jaar heb gewerkt. In 2003 ben ik op de Empel begonnen. Ik heb in alle groepen lesgegeven maar de laatste jaren vooral in de bovenbouw. Dit jaar sta ik in groep 8, daar ben ik helemaal op mijn plek en geniet van elke dag die ik voor de klas sta.

Ik ben al vaker lid geweest van de MR maar dat is alweer wat jaartjes geleden. Ik vind het leuk om mee te denken over beleid en onderwijs samen met de ouders. Ik ben benieuwd naar de aanvullingen die de MR de komende jaren kan geven aan het beleid voor een nog beter onderwijs op de Empel.